Radio Benelux Members

Hoi, ik ben Erik en presenteer de Roadhouse Blues show elke dinsdag tussen 20:00 en 22:00. Ik heb een brede smaak van muziek maar de Blues is toch het genre waar ik steeds bij terugkeer.

Ervaring: En Vanaf die periode heb ik radio mogen maken bij verschillende omroepen in het land. Linq FM, Sas FM, Radio Amerika, Olleke Bolleke Radio, Lucky On Air, No Crap Hit Radio, Excellent Fm, Radio Roya, Amplivier Radio en sinds 25 maart bij Vlietstad. Verder heb ik mijn radio carriere te danken aan mijn grote held Ferry Maat. Hij was de persoon die mij in de jaren 70 zo gek kreeg dat ik op mijn zolder kamer proef radio ging maken. En sinds die tijd ben ik besmet met het radio virus. Thuis heb ik een volledig ingerichte studio om mijn show te kunnen maken. En dat doe ik dan ook, elke week met veel plezier. Met name het afwisselen van oude en nieuwe muziek spreekt mij enorm aan. Ondanks mijn bijna 50 jarige leeftijd blijf ik leergierig, en blijf vooral niet hangen in het verleden. Dus blijf ik open staan voor nieuwe ontwikkelingen op radio en muziekgebied.

Van den Akker begon zijn carrière als diskjockey in 1990 in Leeuwarden, bij de lokale zender Radio Mercurius. Hier presenteerde hij in eerste instantie een jongerenprogramma; later kreeg hij zijn eigen programma, getiteld Oorsmeer. In 1993 solliciteerde hij bij de VARA voor het programma VARA's Ochtendhumeur, waarbij hij - samen met Hubert Mol en Gerry Jungen - bij de laatste drie kandidaten eindigde[1]. Gerry Jungen zou uiteindelijk het programma gaan presenteren, maar de VARA wilde zowel Mol als Van den Akker niet kwijt en bood hen aan om op Radio 3 een nachtprogramma te presenteren. Dit resulteerde in oktober 1993 in het programma Mol of Mark, waarmee zowel Mol als Van den Akker hun debuut maakten op de landelijke radio. Van den Akker zou in totaal 4,5 jaar bij Radio 3 werken en presenteerde daar verder nog programma's als Pyjama FM en Geen idee.

Marcel Hergaarden is een fervent liefhebber van funk, soul en disco, in zijn jongere jaren was hij reeds actief als deejay. Zo draaide hij tijdens de gloriedagen van de disco, in het midden van de jaren 8o, in verschillende toonaangevende discotheken op en rondom de Veluwe. Marcel is ook op Dance Classics Party’s te vinden, hetzij op de dansvloer of achter de Wheels of Steel. Ondertussen is Marcel al weer enige jaren actief als radio deejay. Hij radioshows op verschillende stations, waaronder het radioprogramma The Flashback Radioshow, bestaande uit een mix van classics en nieuwe dance muziek, in het genre Funk, Soul en Dance. Vanaf nu ook te beluisteren op Radio Benelux Hilversum

Current track

Title

Artist

Luister live naar Radio Benelux Hilversum
Aanvraag via Whatsapp

Of bel
0645226888